vineri, 11 noiembrie 2011

Conferință Cluj 2011: Valoarea vieții

5 comentarii:

  1. Am mai trimis un coment dar cred ca in eter ca nu apare . Deci repet ca as fi dorit sa pot veni la conferintele acestea , dar nu am reusit. Sunt impresionata de gestul de a alege acea floare rosie si de atitudinea simtitoare. Indraznesc sa afirm doar "si totusi " oricare ar fi valoarea vietii eu sustin comunicarea ca doar suntem vii momentan, mai apoi ce mai stiu eu sau altii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Accentuez doar ca in Tacere vedem simtim si comunicam mult mai mult fiind mai receptivi si in "comunicarea" verbala, formalizam [comuniunnea =comunicarea], ascundem, distragem atentia de la esential intelectualizam trairea Inimii cu care Vedem mai bine, adica mai clar si mai normal.
    am certitudinea experimentala si foarte practica a tacerii [si tu]in mod arhievident ca intelegerea este prin comuniune empatica nu simpatica sau doar la nivelul sinapselor.
    poti verifica experimental cum atunci cind vorbesti mai incet sau mai lent esti inteleasa mai bine mai clar, pentru ca jumate din "timp" vorbesti si jumate ii acorzi "spatiu" celuilalt, prin tacerea...dintre cuvinte si tonul care face ..."muzica"...sunetul sau vocea in sine putind determina stari afective corespondente sau adecvate
    viteza comunicarii si cuvintele-conceptele interpretative atit de diferite de la o fiintza la alta...genereaza o uriasa eroare de interpretaer sau intelegere...vizibila in toate conferintzele , cartile, mesajele...tu spui ceva si feicare intelege ce "vrea" sau ii convine
    de aceea inca o data subscriu din cel putin aceste trei motive pentru tacere, discretie, normalitate, pe fondul unei Prezentze vii, clare, hotarite.
    tacerea ca si linistea [pacea] poate fi anemica chiar aproape statica sau vie, efervescenta, entuziasta, exuberanta chiar. acest al doilea tip de tacere activa este cu mesaj si inca unul energic, viu, foarte expresiv, sugestiv, explicit. So ...have fun ..couse all is well, all we are! :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Este ceva bizar in ceea ce spui ; ce poate fi rau in a face abstractie de o tacere exuberanta ? - si in a lua lucrurile asa cum sunt, a comunica pur si simplu ,a vorbi ,a fi viu , a fi fara limitari filozofice ? Scuze, mai adaug ca eram tot eu la primul coment dar am omis sa pun numele , datorita vitezei. Oricum puteai raspunde abia in 2040.....sau cand se termina tacerea activa...iti respect punctul de vedere ; pentru mine e draguta si tacerea si cealalta extrema , daca sunt cu simt. Multa tacere entuziasta, exuberanta si activa !

    RăspundețiȘtergere
  4. pina o zi macar nu experimentezi tacerea, sau pauza alimentara, sau stabilitatea emotionala, sau o zi fara nimic important anume, o zi fara taskuri... poti face foarte multe presupuneri despre.... dar experientza e cu totul altceva. Te-ai indrafostit, ai dat examene, ai facut amor, ai facut cine stie ce lucruri care iti taiau respiratia.... pot fi exemplificate in cuvinte?
    De aceea zic, intii incearca si dupa aia mai pove. In the mean time, have fun! :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu mai pove !Le-am incercat.... Succes in orice !

    RăspundețiȘtergere