sâmbătă, 12 martie 2011

Intiilnire de Gradul Zero - a bit of - raspuns catre o solicitare

Salve Cornelia, am incercat sa iti rapund la comentariu, direct in aceeasi pagina dar se pare ca e limita de caractere 5000. Asa ca daca tot e blog, macar sa fie transparent.
Cum vrei tu Intilnire de Gradul Zero si io o doresc ca pe aer. Dat fiind faptul ca asemeni tie am mai avut fo 10 solicitari insistente... dau un copy paste la o varianta introductiva care am scris-o intr-o zi din 2007 aug foarte hotarit. Sigur nu ramine asta varianta finala asa ca ... decit maculatura, mai bine... poti sa te delectezi cu ea.

WARNING... BEWARE!!!

ATENTIE MAXIMA...!!! DACA TE STII CURAJOS SI CU NERVII TARI POATE FI O LECTURA SAU COMUNICARE FOARTE TARE, CIT SE POATE DE UTILA, DAR NUMAI DACA STII CA REZISTI LA CITEVA SUTE LA ORA, FARA SA-TI PREA BATA INIMA. N-AM MAI AVUT PIC DE MENAJAMENTE SI POLITETURI FORMALE, DE FOND, ASA CA AM TRANSAT PE VIU TOT CE ERA DE POVESTIT...[S-A TERMINAT ANESTEZICUL]. IN DEFINTIV VEI VEDEA CA ESTE MAI EFICIENTA, O TREZIRE BRUSCA, UN DUS RECE. POATE LASA CEVA TRAUME, DAR CIND ESTE NECESAR PRINDE LA MAXIM DE BINE. ORICUM VIATA TA SE ACCELEREAZA CIT SE POATE DE CLAR SI IREVOCABIL; SPATIU INTRE INTENTIILE TALE SI REALIZAREA LOR FIIND DIN CE IN CE MAI SCURT.
VITEZA UNIVERSALA CRESTE, INTRE GIND, SIMTIRE SI REALIZARE FIIND PERIOADE DIN CE IN CE MAI INGUSTE. CRED CA NU MAI AI TIMP DE INTELES, NICI DE SUCIT PE TOATE PARTILE, ASTFEL CA DACA TE-AI AGATAT DE ACEASTA CARTE, AR PUTEA SA-TI FIE CA UN COLAC DE SALVARE. ASA CA TINE-TE TARE SI LASA FANDOSELILE, EMOTIILE SI MOFTURILE PENTRU ALTA DATA. GATA, SCUFUNDAREA, HAI LA ACTIUNE, CA MERGE MOTORUL SI SE INCINGE.
REPET, NU ESTE O CARTE PENTRU MOFTUROSI SAU FIINTE CU MINTEA COMODA, AR PUTEA DA REACTII ADVERSE, UNA DIN ELE FIIND SERIOZITATEA SI CEALALTA ...SFINTA LENE.
UPSSS!!! UITASEM??? -SA MA SCUTESTI CU IMPRESIILE DESPRE PUNCTUATIE SI GRAMATICA. LASA MINTEA COMPLET LIBERA DE ABERATIILE ASTEA SI CITESTE PRINTRE RINDURI UNDE NU-TI CONVINE. INAINTE DE A CONTINUA AR FI BINE SA STII "CE VREI DE FAPT???" ...FIRESTE, NIMIC CLAR SI CU FORTA, DOAR ITI PIERZI TIMPUL CU FLEACURI. TRECI PESTE. TREZESTE-TE SI HAI SA NE CONTINUAM "CALATORIA" PENTRU A DESCOPERI LUCRURI CU ADEVARAT SOCANT DE FASCINANTE.

" MAMA EI DE INERTIE SAU DE KARMA"

MOTTO; - N-AM NICI O INTENTIE SA TE JIGNESC, ASA CA INAINTE DE A LUA LUCRURILE LA MODUL PERSONAL, AMINTESTE-TI CA SINTEM TOTI IN ACEEASI OALA... CLOCOTITA!!! ACUMA TINE-TE TARE, [STRINGE DIN DINTI CU PUTERE, SI RASUFLA ADINC]!

-ESTI UN PROST!!! MAREEE... SI FOARTE TARE DE CAP, SAU AI PREFERA SA SPUN CA ESTI BOLNAV MENTAL, ALIENAT, DEVIAT, SARIT DE PE FIX SAU DE PE FIX CE TREBUIE..., PE TREBURILE TALE, CARE TI-AU CREAT ALTE ...FIXURI. M-AS MIRA SA MA CREZI PE CUVINT SAU SA MAI SI RECUNOSTI ACEASTA. DE ACEEA INSIST SI INSTANT ITI POT ARGUMENTA DE CE. CEI CARE TE FOLOSESC IN ANGRENAJUL SOCIAL CA PE UN UTILAJ, INCONTINUU, AU DEJA ACESTE ARGUMENTE SI TE-AU CONVINS CU "APARENTE EVIDENTE" CA; ... DE FAPT NU-I ASA, CA AI DREPTATE... SA TE CREZI DESTEPT, FOARTE.
BINE, DAR DE CE ESTI STRESAT, SAU DE CE ESTI UD DE FRICA LA TOT PASUL SI PLIN DE PRECAUTII, DE CE NU AI MINTEA LIBERA, DE CE ESTI SUB UN STRESS SALBATIC CONTINUU, DE CE NU FACI CE VREI TU, SI CIND, SI UNDE, SI CIT VREI? DE CE ESTI SCLAVUL UNOR LIMITE MENTALE, ALE UNOR PRESUPUNERI SI TOATA VIATA TA PARE UN CALVAR, O SUFERINTA SFISIETOARE PERMANENTA SI FARA SCAPARE? OARE PENTRU CA ESTI DESTEPT? NU, DRAGUL MEU DOBERMANN, DORMI DE-A BINELEA SI INCA VISEZI UN COSMAR SI LUPTI INCONTINUU CU UN DUSMAN IMAGINAR SI ACESTA SE CONFUNDA EFECTIV CU MINTEA TA, IEFTINA, CHIAR GRATUITA, LA CARE AI MUNCIT CA UN NEBUN SI... NICI MACAR NU ESTE A TA.
ESTE CEA MAI ALTERATA SI JALNICA PARTE A FIINTEI TALE PENTRU CA AI IGNORAT-O SI ESTE CEA MAI IMPORTANTA ZONA SAU PIESA A EXISTENTEI TALE. TU POTI SA TE MAI ODIHNESTI, EA NICIODATA, CA DOAR II DAI VOIE. ESTE O FORTA MOTRICE INCA NESTAVILITA SI NEFOLOSITA...DE TINE. CE SA MAI ZIC DE UN SUFLET LA FEL DE MIZERABIL, PLIN DE CRITICI PLINGACIOASE, DE O OSTILITATE GENERALIZATA SI IN CONSECINTA, DE O TRAIRE SUB ORICE CRITICA. CEEA CE TU NUMESTI VIATA ESTE UN CALVAR LA CARE INCA MAI SUPRAVIETUIESTI. [-ACUM TACI SI NU MAI COMENTA, ASCULTA MAI DEPARTE!]
CULMEA UMORULUI SI IRONIEI ESTE CA TU CREEZI INCONTINUU ACEST COSMAR, PRIN CEEA CE GINDESTI SI SIMTI IN DEFINITIV DESPRE VIATA SI DESPRE TINE SI TOT. ESTI CREATORUL VIETII TALE, DAR CU INSTRUMENTELE, PROGRAMELE SI CONCEPTELE ALTORA. ASTA DA, PRET AL IGNORANTEI, SAU AL CREDINTEI. IEFTIN SI BUN, SAU SCUMP DA` RAU. DACA MAI AI CURAJUL SA MA CONTRAZICI DUPA CE DIRECT TE-AM FACUT KNOCK OUT, ESTI TAREEE, DAR MAI BINE AI RENUNTA ORI SA MAI CITESTI, ORI SA OPUI REZISTENTA. PAR LIPSIT DE REZONABIL SI DE LOGICA. PROBABIL. DAR CINE POATE SA IMI CONFIRME CA ARE ASA CEVA, NICI TU NICI VIATA TA. SIMPLU, N-AI DE UNDE. DAR TOTUSI ASTEPT SA-MI DAI UN EXEMPLU, PERSONAL.
NU MI-AI FACUT NIMIC CA SA TE IAU TARE SI EVIDENT NU MERITI ASTA, DAR E CEA MAI SIMPLA METODA SI PENTRU TINE SA TRECI DE TOATE BARIERELE MINTII TALE. DEODATA! CU ACEASTA IZBITURA PUR SI SIMPLU TE AJUT SA O DAI LA GUNOI, PT CA NU ESTE MINTEA TA, ESTE UN PREFABRICAT, UN FALS, O PSEUDOMINTE. E NUMAI BUNA DE "RESET". TOATE PROGRAMELE CARE RULEAZA IN EA, SINT INUNDATE DE FALSURI SI DE EXPERIENTE JALNICE. ASA CA NU MAI SALVA NIMIC DIN EA. SUBLINIEZ, NIMIC. IGNOR-O CU MAXIMA PUTERE, CA ORICUM TE DUCE LA SUFERINTA SI MOARTE SIGURA. E CA UN DROG SAU O PASTILA CARE NU O MAI INGHITI SI GATA. DUPA CE TRECE SEVRAJUL CARE NU DUREAZA O VESNICIE, INCEPI SA TE TREZESTI LA LUMEA TA, LA MINTEA TA, IN VISUL TAU, LA A ACORDA MAI MULTA ATENTIE PROPRIILOR PERCEPTII SI DESCOPERIRI DESPRE VIATA. DACA TI-AI REDUCE VIATA LA CITEVA MINUTE, AI VEDEA CE VALOARE SI CE INTENSITATE ARE. ORICUM VEZI ASTA DAR ITI PERMITI SA IGNORI MOMENTAN ACEST ASPECT, CONVINS CA MAI AI DE TRAIT-SUFERIT DESTUL. CIT? ASA CAM 500 DE ANI SAU VREO MIE. AI DESTUL TIMP DE PIERDUT SI SPATIU SI OCAZII CA DOAR NU TE GRABESTE NIMENI... PARCA DORINTELE TALE SE GRABEAU, DAR ASA CA O INCERCARE NEPUTINCIOASA, PATETICA SI PLINGACIOASA.
GATA, ACUZAREA SI-A SPUS CUVINTUL. MI-AR PLACE SA FIU AVOCATUL TAU SI TE ANUNT CA PUTEM CISTIGA USOR, DACA ESTI ATENT SI PARTICIPI PE DEPLIN. JURATII SAU SORTII PAR DE PARTEA TA. CEALALTA OPTIUNE ESTE SA ISPASESTI FARA VINA INCA O VIATA CA O PEDEAPSA SUB SIMPLA ACUZATIE CA ESTI "MULT PREA" CREDINCIOS,... MISTIC, NAIV, COMOD, PRIMITIV SI TOT CE MAI DERIVA DIN PRIMA. DACA AI SA BOCESTI IN CONTINUARE NU MA AJUTI CU NIMIC, NICI PE TINE SI NICI NU MA IMPRESIONEZI. NICI DACA URLI.LISTESTE-TE!!!
NU MAI AI NICI UN MOTIV SA GEMI SI SA OFTEZI. PE DE O PARTE DEJA AI INCASAT-O, PE DE ALTA INFRACTORUL NU ESTI TU CI MINTEA TA. A DEVENIT CEL MAI PERICULOS INAMIC CU PUTINTA DIN TOATE TIMPURILE TALE SI TRE` SA DEVINA ALIATUL TAU. CA ALIAT FACE MAI MULTI BANI, DA ASA SALBATICA SI NEEDUCATA, ARE RANDAMENT 5-10%. DE ASTEA GASESTI SI IN PIATA LA KILOGRAM. CA SA NE FACEM MINTEA TA ALIAT TREBUIE INTII SA O PRINDEM SI PENTRU ASTA II INTINDEM NISTE CAPCANE SI DUPA ASTA STAM LA PINDA, LA O CAFEA, CA SE PRINDE SINGURA. RIME BUNE AVEM SI NOI, PESTELE SE PRINDE SINGUR. EU,.. AM SA-MI APRIND SI O TIGARA, DACA NU TE SUPERI SI CHIAR DACA TE SUPERI ITI TRECE.
CA SA INTELEGI MAI CLAR NOI LUCRAM CU DOUA MINTI [ CEL PUTIN], UNA UMANA SI UNA ANIMALA. CEA UMANA ESTE CEA CARE TE SPRIJINA IN TOATE VISELE SI INCERCARILE MARETE IN CARE REUSESTI SI CEA ANIMALA DOAR SE TEME, LUPTA SI SE APARA IN CONTINUU. JUDECA, ACUZA SI MINTE CU VOCE TARE, MIMEAZA, JOACA TEATRU. FIIND FEROCE SI FOARTE VIOLENTA, E MAI BINE SA STAM PE MARGINE SI S-O PRIVIM. DACA TE APROPII PREA SUFLETESTE DE EA O INCASEZI SI DACA LUPTI O STRIVESTI. INTII DOAR NE UITAM LA EA, CA LA UN MASCARICI CE ESTE, SA VEDEM CUM SE REPETA SI CE ANUME. E NECESAR SA FACEM ACESTE DINSTINCTII DE FOND SI FAPT.

Aici ar mai urma sa dau un exemplu de momeala pentru mintea de maimutza, bazata pe aparente, anume, planeta plata, cerul care se invirte, omul doar un corp de carne, maimutza de fapt, robot sau ce se mai doreste, destinul, "mnezo" care nu are alta treaba decit sa umble dupa tine si fireste toate acestea pot fi desfiintzate cu argumente in logica fundamentala, din nenumarate pozitii.

Detasarea de ...tine... [componnentele eului], ...produce distantarea de mintea monocroma [mintea teapana]...

cartea ar tebui sa contina 4 capitole aproximativ astea

1. karma sau inertie
2. Cine SINT EU?
3. Evolutie sau destin, creatie sau repetitie?
4. Libertatea intre dorinta si necesitate [continuitate]

...pot face o pro-fetie, pro-punere...pro-vocare in care pina in mai la Esotericfest Tm sa ai cartea la inde-mina. Sia!

2 comentarii:

 1. Ciau! Sunt Cornelia. Raspund la o ora destul de tarzie, dar acum am citit ce ai scris si nu am rezistat sa nu raspund.Bine Stefan, imi place enorm curajul tau.Ai dreptate ne ascundem in spatele degetului o viata scurta de cativa ani. Eu studiez psihologia,acum sunt in ultimul an de studiu, dar nu am sesizat atata profunzimie in toata perioada de studii la nimeni ca la tine. Mai specific ca nu sunt foarte tanara, nu am urmat aceasta facultatea imediat dupa liceu. Si, da ai dreptate ,ne-am cunoscut oarecum la Arad cand am cumparat de la tine o carte ,si am participat la prezentarile tale. Este nevoie de oameni ca tine care le pot aminti oamenilor ce minunati pot fi,ce adormiti sunt si ce mult pierd. Apropo,eu sunt din Oradea si am inteles de la alte persoane ca si aici sunt conferinte, ceva organizatie Opal, a fost in noiembrie 2010, februarie2011, eu nu am fost, nu sunt sigura,dar ai putea veni si in aceasta zona,poate este nevoie.Foarte mult din ce esti imi este cunoscut, ma recunosc in ceea ce esti tu. Mai vorbim, continua sa scrii o faci bine cu mult umor.Te salut.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ceau tu fata, Cornelia, sau bonsoir, nuit, etc.
  Merci foarte mult de aprecieri, sau incurajari. Chiar prind bine fara sa mi se suie la cap, cum nici fasoanele de "nu inteleg" ale atotneintelegatorilor nu ma prea impresioneaza.
  Fiind totusi un teritoriu public locul unde chat-uim noi aici... itz recomand sa apesi pe titlu si daca te uiti bine undeva ai sa gasesti... o adresa a mea de mail... si multe altele...almoust private.
  Daca apreciezi ceva la oricine, este pentru ca tu ai acea calitate... mai mult sau mai putin latenta. Actioneaz-o...la asta ar folosi exemplul celuilalt... in lumea sferica atit ai nevoie de o incurajare de un... inaintash. Daca te tragi pe coaja, inca mai crezi in lumea plana sau pamintul plat. Deci in defintiv nu prea pot considera ca am curaj, sint normal, poate am un pic de Logica Elementara si am aceasta Pretentie NeIntimplatoare de la Oricine. Asta e de fapt cheia dezrobirii din prostire si mintzire pe fatza.
  Hmmm, treaba cu umoru, o am mereu, dar dupa ce ma prind de poanta, de falsa aparentza, care cade la testul logicii... si atentiei din ce in ce mai profunde.
  M-ar mira sa fie nevoie de oameni ca mine, au mai fost de astia, si daca era... aveam solicitari dincolo de... fo doo fleacuri. Stiintele de azi sint anti-stiinte, inclusiv psihologia, pentru ca se folosesc doar de constatari in lumea exterioara si deductii despre, derivatii, care nu au legaturi cu ceea ce este cauzalitatea, universurile paralele, superioare ca frecventa, care le determina pe cele condensate concrete. Imaginatie, reactie emotionala, actiune fizica, preceptie, interpretare si iar imaginatie. Unde vezi tu cauza? Daca poti spune ca trecutul, sau neuronii, care nici macar nu au intrat in ecuatie, sau viitorul sau sexul si cine mai stie ce intentii... aia da psihologie. "Cirje si bastonase" se mai numesc astea, si cindva, cineva sau cine vrea, poa sa compuna si litere si cuvinte si intregul ansamblu... de inteles de observat, de folosit de trait... da oricum iti apreciez incercarea de a "invatza" in fapt repeta hipnotic, niste credinte superstitioase stravechi numite psihologie. Ca si medicina de az, un woo-doo cu piese moderne... just a lot of money, a lot of pain, and simbolic healing.
  Hai ca iar devin mistocar sau rautacios si am zis ca ma las de sportul asta. Io in Oradea... din "coincidentza" poate, ca n-am planuri, poa sa fie si pertutiile opalice si virtutile serafice... nu ma intere... pomponele de astea. Tu imi pari mai normala, si daca am fo invitatie la fo conf, ceva... poate ma bag, da stii cum, imi place mai mult sa privesc de pe margine, ca asa vad tot show-ul si pot s rid mai in voie. Sincer ii distractiv sa vezi toti seriosii, incordatii si para... mecii, ca la fotbal.
  Sper ca ai retinut ca prefer sa pove pe mail sau altfel... ai tz punti de comunicare deschise pentru oricine... aproape ca nici nu le mai tin contu. Tie ce sa-ti doresc, curaj sau Logica? si in fond... distreaza-te daca tot te prinzi!
  Sia!

  RăspundețiȘtergere