joi, 19 martie 2009

OMUL un ZEU sau o MAIMUTZA?


Unda si corpuscul sau doar corpuscul, ar suna intrebarea in fizica. Depinde ce vezi , mai clar, ce vrei sa vezi. Luind in calcul doar perceptia fizica, senzoriala, am putea spune ca si planeta este plata. A face din asta o religie, sau un mit, e ca si cum ai considera un magnet, obiect sfint sau magic. Da, e magnetic, si poti sa ii spui si magic. Dar a face asta o filosofie, sa o impui ca si convingere, unui copil e o adevarata mutilare a constiintei unui fiinte, care mai poti pretinde ca o si iubesti ca pe lumina ochilor tai.
Asa au ajuns sute de generatii umane sa "creada" aberatii, doar pentru ca au fost spuse de oameni "respectabili?"... de "temut, sa de iubit???". S-au purtat si se mai poarta chiar maceluri ca sa "se" Impuna astfel de "adevaruri"... foarte evidente, dar neconcludente.
Majoritatea convingerilor noastre despre viata si "moarte?", fericire si suferinta, valoare si pretuire... au devenit din ideologii primitive, afaceri cinice [clinice], ca si cum le-ai acoperi ochii la aceste fiinte ca sa nu poata verifica nimic faptic, statistic, adevarul, dar mai ales realitatea privitoare la ei insisi.
Asa ca pun o intrebare direct catre tine, CE ESTI? om material si atit, adica o maimutza, sau ai si sentimente si ginduri, idealuri, si multe astfel de energii universale subtile, care nu te va invata nimeni despre ele, dar tu poti sa tii cont de ele, chiar daca nu se vad, au un efect creator asupra mediului si perceptiei tale, destul de lent, totusi manifestarea lor este incontestabila.
A incerca in continuare sa nu tii cont de sfera ta subtila, de magnetismul senzatiilor, emotiilor, afectivitatii tale, este a ignora raspunsul la intrebarea de ce toate ti se intimpla numai tie, si toate par sa se repete pe acelasi calapod? Sigur ti-ai pus intrebarea de ce ti se "intimpla" anumite lucruri si mai ales in mod repetat? Dar raspunsul prestabilit, primitiv, ca te iubeste sau pedepseste vre-un zeu, este fix inadecvat, inutil si ineficient. Si totusi poti totusi sa faci ceva cu aceasta, cautind totusi o cauza, provocatoare, recunoscindu-ti atitudinea afectiva, coportamentul reflex sentimental si fondul emotiei generale fata de "exterior", care o simti ca un continuum , care o traiesti si care atrage de la sine, obiectivele care iti fixeaza atentia, o atrag, o distrag, etc.
Emotia este ca un bumerang, o emiti si cind se intoarce, daca nu esti pregatit sa aiba un efect , te loveste incontinuu si iar reactionezi si iar o arunci, ciclic si iar te loveste si uite asa suferi si te doare si lupti cu un dusman imaginar personificat, numai pentru faptul ca tu sau [Ori-i] "stapinii sistemului" tau de credinte, au "grija" din primele saptamnini de viata ale tale, sa ai aceste convingeri fara nici un drept de verificare. Si "educatia" dresura, continua prin cei ce te "iubesc".
Emotia ta este un cimp de energie, pulsatorie, ciclica, care este alimentat de imagini corespondente in ceva numit minte sau imaginatie. Initial era intuitie sau cunoastere interioara, sau imaginatie, dar prin educatie se transforma in impunere sau gindire. Prin repetarea unei imagini, se determina, agregarea acelei energii in reactii dense, sau dorinte si intentii, care devin hipnotice, credinte, visul tau despre realitate, si fiecare are propria lui emisie, mentala, afectiva si realizeaza un corespondent fizic "creat", sau doar in perceptia sa despre lumea materiala, care devine dupa chipul si asemanarea a ceea ce ai conceput prin procesul numit "imaginatie sau creatie".
Omul este dubla [unda - corpuscul - cimp], sau chiar tripla existenta [chiar multipla] insa la nivelul primar al energiei, tindem sa armonizam sa simetrizam perceptiile fizice cu ceea ce sintem ca si cimp mental, cimp cuantic, cimp de vibratii. Anume, empatizam cu un subiect si il "intelegem" argumentam, punindu-l in simetrie cu alte imagini ale noastre, clasificindu-l de fapt.
Elementele cu care nu empatizam sau nu avem corespondente simetrice, nici nu ar trebui sa le percepem sau sa le vedem, neavind rezonanta cu noi si cind totusi se intimpla, generam energia universala catre acel subiect in mod ostil, focalizind stringurile sau vibratiile universale in mod disonant, interferent, intii fata de acel obiectiv, si apoi energia, unda se intoarce iar la noi.
Aceasta este posibil doar daca cineva modeleaza energia noastra mentala sau vitala in tipare "binefacatoare" si "bine?" intentionate... inrolindu-ne in lupta impotriva "...?..." lui baubau, raului, de fapt invatindu-ne ostilitatea, fata de ceva, intotdeauna inventat... chiar personificat. In fapt adoptind aceste tipare, din momentul cind energia mentala este cruda, inhibind perceptiile emotionale ale unui copil, practic l-ai desfiintat din fasha.
Este ceea ce "lorzii sistemului" promoveaza continuu prin chiar cei mai apropiati tie, cei mai dragi... care formeaza ideologii anti_ce care ramin doar ANTI... tot ceea ce este in exteriorul tau , formulind un munte de justificari, de idologii, impotriva a ceea ce iti este mai vital, tocmai pentru ca mintea ta sa nu reuseasca vreodata sa ajunga la aceste posibilitati vitale.
Anti-patia este inoculata de ideologii, anti ego, anti bani, anti sexuale, anti cunoastere, anti "criza?", anti "tero?", anti prietenie, anti iubire... toate fiind etichetate din frageda copilarie, cu periculos, riscant, teme-te, lupta pentru viata ta... si asa toata energia care instinctual era pasnica, prietenoasa, linistita, jucausa este desfiintata, si OMUL ZEU, creatorul tuturor minunatiilor, cu dragostea lui sincera, nativa, fata de tot ce are in jur si fata de tot ce misca, poate deveni OMUL MAIMUTZA ... sau borgul, complet beat, devitalizat, divizat, un cersetor.
Astfel Omul Zeu e redus la un robot, angajat in lupta pentru supravietuire, ostil, criminal si canibal, mincator de fiinte animale, complet barbar si ingrozit de orice relatie sociala, timpit cu ideologii de salvare a... speciei sau a cine stie ce grup social oropsit, proaspat vopsit, dar care are intotdeauna un sef de turma, si tu incepi sa crezi din ce in ce mai mult ca esti o oaie, slujind turma, ca iti trebuie un copotel de git si eventual un numar...cod, cip...monitorizare, reguli...etc... pedepse, chiar capitale.
Si mereu iti pui mereu intrebarea, cum sa faci sa nu deranjezi, sa nu superi, sa fii iubit, pentru asta fiind in stare sa faci cele mai crude compromisuri cu constiinta ta, despre care crezi ca este infinit de mica si neimportanta... ignorind-o si ajungind la obedienta fata de altii, care te mint in fata, convinsi chiar ca esti numai o cantitate neglijabila, o maimuta... un cobai, Alte civilizatii se intreaba cum putem suporta atita lipsa de demnitate...?
Si cind nu mai suporti, pentru a supravietui, sau din lacomie pentru a trai in virf de piramida, poti fi in stare sa asculti un ordin de la cine stie ce "somnitate", celesta, oculta, evident prin aceasta si influenta sau infricoshatoare... si ajungi sa ...otravesti apele, mincarea, televiziunea, comertul, si orice relatie interumana, generind dezbinarea.... prin invidie, critici, gelozii si alte nebunii. In schimb primesti o pozitie mai sus, si tot asa, platind cu constiinta si viata "altora?".
Iti reamintesc, tot tu erai copilul care in mod nativ, cit se poate de natural iubeai, iti placea lumea si viata, erai fericit si te-au timpit unii ca nu esti implinit-fericit-mutlumit, ca trebuie sa te temi, ca esti o rima pacatoasa, sau un sarpe veninos si prost... si tu inca ii mai crezi, inca te mai temi... uitind ca erai impacat-fericit fara nici un motiv, cu jucariile si maruntishurile tale, cu florile, cu copacii, cu animalele, cu nisipul cu natura cu apa, cu muntii, cu soarele care acum nu le mai vezi... ai alte jucarii, in care incapi si tu... si in rest... esti fericit, cu toate hirtiutzle ale cu multe ZEROuri? Daca nu, trezeste-te, revino-ti si raspunde-ti inca o data la intrebarea cine esti tu? ZEU sau ANIMAL?... care se hraneste cu zerouri pina ajunge o totala nulitate.
E de ajuns atit, sa recunosti pentru inceput, ca sa incepi sa reasculti de ceea ce simti si sa lasi mintea cu tot inventarul tau de frici, sa urle cit si ce vrea, deocamdata asculta de ceea ce iti place, fa tot ce iti place. Experimenteaza, verifica ce simti, ce se intimpla, arunca orice prejudecata, nu prea verificata si cauta sa afli ce este dincolo de lumea orizontului, de prima senzatie. Cauta cea mai precisa, clara explicatie a lui D C? CUM?... la orice intrebare. Dincolo de prima senzatie. Si verifica oare chiar ai putea fi cauza tuturor lucrurilor care ti se intimpla? Orice gind al tau, este de fapt o profetie?
Nici acum nu este tirziu sa te simti, comporti, cunosti ca pe un om, ca pe un Zeu si sa ii tratezi pe toti ceilalti ca atare, cu toata prietenia, participarea, atentia si implicarea ta, dincolo de definitiile si etichetele care le aplicai pina acum, reflex. Vezi ce simte cel care iti este Aproape[DC?], ce gindeste, provoaca-l prin a fi deschis, sincer, linistit, intii tu. Vei descoperi o cu totul alta fiinta dupa masca si sabloanele sociale. Astfel vei ajunge la mintea ta, la descoperirile tale, care trebuie sa le inlocuiasca pe cele primitive, tematoare, sociale. Astfel vei descoperi UNITATEA nu dezbinarea.
Impreuna sintem cu adevarat fix caZeii, singuri niste "bete oi in turma". Asta cind de fapt toti lorzii si Orii [ocultii] si dreptii si piramidalii, fac pe ei de frica, inconjurati de mii de oameni-ciini, care pentru un os, fac frumos.
Descopera jocul si libertatea de a fi natural, normal, radios, deschis, tolerant, iubitor in cel mai simplu mod, si toata lumina, linistea si armonia care o simti, care o inspiri daruieste-o catre cele mai intunecate parti ale lumii inconjuratoare, si nu le mai lua in seama, niciodata. Asa se vor vindeca, si orice reactie ostila te va imbolnavi si pe tine de frica, care este cea mai crunta boala... sau chiar singura, din ea derivind toate.
Chiar daca ai fost virusat din fasha, n-are a face, cerceteaza-ti mintea ideile, gindurile, repetitivitatea lor, puerilitatea tuturor presupunerilor, dar mai ales observa-ti simtirea care a fost anulata, adormita aproape in totalitate, fata chiar de cele mai dragi fiinte de linga noi, fata de prietenii care ai putea sa ii ajuti cu orice solutie s-a aplicat in viata ta si te-a facut fericit... vei avea si mai multe daca le impartasesti.
Pentru a te vindeca, elibera, Iubeste tot ceea ce pina acum ai respins, judecat, condamnat, mai ales obiectivele vitale, eul, semenii, banii, sexul, [...?...], planeta asta pe care ne-am trezit reincarnat de tz ori si o vom face si de acum inainte... Foloseste mintea si vezi fiinta ta ca intruchipare a LUMINII, inspirind si respirind lumina sau suflul vietii, orienteaza aceste linii de energie ca razele, spre toti prietenii tai, insista, apoi spre toate obiectivele care intuitiv, desi iti erau destinate, le judecai pina acum, te temeai de ele, sau le clasificai "imposibile".
Lumineaza cu toata prietenia si admiratia, linsitea, simtirea, receptivitatea, sa zicem banii in general si cei care acum stii ca ai nevoie de ei, precis, obiectele si obiectivele care iti sint necesare, imagineaza-le cit mai clar si cit mai limpede, relaxat, si repeta aceasta vizualizare interioara pina devine un sentiment o senzatie, pina cind genereaza o reactie de entuziasm si normalitate.
[pina una alta banii, mai reprezinta o valoare conventionala extrem de relativa la necesitatea aparenta avind si o valoare oscilanta, irelevanta si instabil manevrata. Dar fac o profetie si spun ca aceasta "criza-fantomatica" se va termina in fo 3 ani cu un sistem de schimb barter intre oameni, in Cercuri de Oameni[zei] care vor deveni din ce in ce mai apropiati si se vor cunoaste din ce in ce mai bine pe ei si intre ei, avind motivele increderii reciproce, si mai ales a Microcircuitelor de Reciprocitate, in care e nevoie doar de citeva zeci de oameni... desi pare SF e f. simplu, sa acopere toata gama necesitatilor lor, grupind un bloc, un "satuc", o "institutie"]
Revenind la Imaginatie-creatie, ...Simte-te egal cu acele aspecte intentionate, nici inferior nici superior, dincolo de merite. Cind deja le presimti, s-au manifestat deja in lumea proforma, sau magnetica sau astrala, deja de acum sinteti in artactie... de aici poti fi relaxat, fara nici o graba, vei vedea destule semne, ca "lucrurile", relatiile se imbunatatesc, se vindeca si de acum esti liber
...sa emiti Lumina, viata, creatia in orice directie ai senzatii confuze... oricare ar fi ele, ca si cum ai stropi cu o apa luminoasa, acele obiective, si poti inspira din oceanul universal de energie aceasta apa a vietii cita vrei, oricit, oricind. Ea va modifica orice lucru si orice aspect, ca cea mai vie binecuvintare, ca cea mai " explicita" forma de iubire, fara cuvinte, in imagini, care poti sa le particularizezi pe limba ta, in imaginile expresive pentru tine.... SIMTE ZEITATEA DIN TINE, DIN TOT CEEA CE EXISTA si inconjoara si faptura ta fizica, si pulseaza acel flux al respiratiei-inspiratiei... care se va focaliza pe orice aspect il constientizezi.
Aceasta perspctiva a vietii a ta poate fi o solutie functionala si Te rog ca pe cel mai bun prieten, lasa "credinta" in ce zic deoparte, verifica, testeaza, cu orice, cu un obiect, cu orice fiinta, cu tine, aceasta emisie si raspuns al luminii mentale, flux si reflux, respira aceasta si vei vedea cit de repede se schimba si perceptia ta despre lume si "lumea"... care este inglobata in cimpul tau de vibratie cu care una esti... ACUM CE ESTI? Poti Alege, libertatea de a avea demnitate si responsabilitate... in viata ta in destinul tau... si tot asa din aproape in Aproape!!!

3 comentarii:

  1. Adevarul este ceea ce am, nevoie sau imi trebuie!
    Ceea ce nu imi place, nu exista!
    Pentru ca poti totul, "nimic" nu "trebuie"!
    Evolutia, este miscarea perfectiunii, manifestarea infinitatii,tale, altfel e religie!
    Ceea ce faci din iubire, te va scapa de teama!
    Curajul este expresia libertatii, in tacere!
    Imaginatie plus pasiune, egal CREATIE,=Fapta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, iata ma si pe aici,imi pare bine ca te am regasit.Sobolanul din Sibiu

    RăspundețiȘtergere
  3. Za ceaules mo Adi! uite am una doar pentru tine "OMUL FARA RELIGIE E CA PESHTELE FARA BICICLETA"... :-) Sia!

    RăspundețiȘtergere